Centre Escolar Empordà

    tornar

Calendari

Actualitat

LA SASHA MARXARÀ A NAMÍBIA

3 de juny

L'Observatori Astronòmic Albanyà (OAA) va entregar ahir la primera beca per formar part de l'expedició científica europea Shelios, amb l'objectiu d'observar des de diferents punts de Namíbia el seu excepcional cel fosc. El reconeixement ha recaigut sobre l'estudiant de primer de Batxillerat del Centre Escolar Empordà de Roses, Aleksandra Selezneva.

El nom es va fer públic en un acte celebrat a la tarda a la sala Toni Montal de La Cate de Figueres, que va comptar amb la presència de nombrosos alumnes de la formació, familiars i professors, així com dels responsables de l'Observatori.

La jove ha superat "amb escreix" els tres dies de formació intensiva a les instal·lacions de l'Observatori Astronòmic Albanyà (entre el 9 i l'11 de maig) amb una nota mitjana de 10, essent la més destacada dels 16 estudiants que hi han passat. Els tres finalistes de la beca han estat Daniel Vieyra (també del Centre Escolar Empordà), Fèlix Llorens (Institut Cap Norfeu) i Marina Sala (Institut Cap Norfeu), tots ells amb notes superiors a 9.

L'excel·lència d'Aleksandra Selezneva durant la formació la fa mereixedora de la primera beca de l'OAA per participar a l'expedició Shelios que tindrà lloc entre el 23 de juliol i el 9 d'agost. Ella mateixa declarava que «pensava que tots teníem les mateixes possibilitats. Sóc la persona que menys s'esperava anar-hi!».

L'alumna de Roses afegia que «sempre havia volgut veure les estrelles des de l'hemisferi sud»; aquest estiu podrà fer-ho gràcies a la beca de l'Observatori Astronòmic Albanyà. Durant l'acte també es va fer efectiva l'entrega de diplomes acreditatius de la participació dels estudiants durant les tres jornades de formació.

FONT: Diari de Girona