Centre Escolar Empordą

    tornar

Calendari

Actualitat

POTENCIEM EL TALENT AMB ELS TALLERS INTERNIVELLS

10 d'abril

Enguany, el Centre Escolar Empordà potencia el talent dels seus alumnes proposant-se un nou repte: els Tallers Internivells.

Per què?

Som conscients que vivim en una societat en constant canvi. La majoria dels treballs amb què es trobaran els nostres alumnes, encara no existeixen. És per aquest motiu que ara més que mai, necessitem preparar alumnes potents, capaços de convertir-se amb treballadors competents i ciutadans compromesos.

Ser capaços de prendre decisions i ser responsables, saber treballar en equip, ser creatius,...serà essencial en un futur per optar a un treball.

Tots nosaltres presentem habilitats diferents i és bo donar-les a conèixer. D'aquesta manera estem potenciant la nostra autoestima. Les nostres fortaleses són la clau de la nostra felicitat i èxit.

Per tal d'esbrinar quin és el talent dels nostres alumnes, enguany la nostra escola ha posat en marxa Els TALLERS INTERNIVELLS.

Com ho hem fet?

Aquest curs 17-18, a la darrera franja horària del matí, de dimecres a divendres, hem introduït diferents tallers per tal de potenciar els talents en els alumnes. Aquests treballen les vuit intel·ligències múltiples, segons H. Gardner ( lingüística, cinètico-corporal, musical, naturalista, espacial-visual, intrapersonal, lógico-matemàtica i interpersonal)

Cada mestre imparteix un taller, tenint tres grups diferents d'alumnes. En acabat el trimestre , aquest tres grups realitzaran tres tallers més. D'aquesta manera, a final de curs, tot l'alumnat haurà passat per nou dels tallers proposats.

Des del primer trimestre, tant a Primària com a Secundària, hem distribuït els alumnes en grup heterogenis. A Primària formem grups entre els alumnes de 1r,  2n i 3r  i els alumnes de 4t, 5è i 6è, a Secundària els grups es fan amb alumnes des de 1r a 4t de la ESO.

A hores d'ara, podem dir que ha estat tot un èxit: hem passat de la por,desconfiança, egoisme,..., a la seguretat, col·laboració i  empatia entre companys.

Els Tallers Internivells faciliten la concentració, la participació i la motivació. Es valora l'esforç, el reconeixement de les pròpies capacitats,, la confiança, fomenten hàbits i valors de convivència, respecte pels altres, participació activa, respecte de normes de l'escola, , curiositat per aprendre, iniciativa i presa de decisions, creativitat.

El fet de treballar en diferents aules, col·laborar, participar, donar la seva opinió,..., fa que l'alumne desperti i descobreixi estratègies de relació i cooperació. Junts  troben solucions als problemes i s'adonen que el treball col·laboratiu SUMA! L'objectiu és Com ho fan, no Què fan.