Centre Escolar EmpordÓ

    tornar

Calendari

Actualitat

EL CENTRE ESCOLAR EMPORD└ CELEBRA LA JORNADA DE LES LLENG▄ES

22 de marš

"Els límits del teu món els marquen els límits de la teva llengua”. En aquesta encertada afirmació de Ludwig Wittgenstein es fonamenta l’organització de la Segona Jornada de Llengües Estrangeres que el Centre Escolar Empordà de Roses celebra avui dijous 22 de març.

Per segon any consecutiu, reprenent i ampliant un projecte d’expressió oral en francès i en anglès que ja s’havia posat en pràctica uns quants cursos enrere, les llengües estrangeres agafen el protagonisme de l’activitat escolar d’aquest dia i esdevenen el fil conductor d’un seguit d’activitats adreçades a motivar i promoure la curiositat per a l’aprenentatge de les llengües i a conscienciar de la importància fonamental que el domini de diverses llengües estrangeres ha adquirit en la nostra societat del segle XXI.

Així doncs, els alumnes de Secundària del Centre Escolar Empordà participen durant tot el matí, de manera rotatòria per a cada curs, en quatre tallers diferents. En un d’ells, el taller de cançons en diversos idiomes, els alumnes experimenten amb la sonoritat i la dicció de llengües diferents a través de les lletres de cançons en idiomes com el rus, el japonès o l’italià. Un segon taller és el d’activitats de la llengua, basades en coneixements lingüístics i culturals de les dues llengües estrangeres que s’estudien al centre, francès i anglès.

Els tallers estrella de la Jornada són, sens dubte, el taller de llengües estrangeres i el Language Village. En el primer taller, els alumnes aprenen les nocions bàsiques d’un idioma diferent al francès i l’anglès. Monitoritzats per alumnes mateixos nadius en aquests idiomes, o bé per familiars seus, en aquest taller es poden aprendre diàlegs bàsics en alemany, italià, holandès, noruec, rus, àrab, xinès, japonès, hebreu i twi, una llengua africana pròpia de Ghana. Al Language Village, una recreació fantàstica de la ciutat de Nova York en aquesta edició, els alumnes duen a terme converses en anglès i francès amb una contextualització molt real en diferents àmbits de la ciutat: un hotel, una estació de metro, una comissaria de policia, una oficina de turisme i un bar.

Finalment, i per acabar la Jornada amb una petita reivindicació per millorar l’aprenentatge dels idiomes, es projecta una pel.lícula amb anglès i subtítols en anglès, de la qual es farà un debat posterior a classe. Amb tot aquest seguit d’activitats, doncs, el Centre Escolar Empordà es proposa subratllar i encoratjar l’aprenentatge dels idiomes com a passaport imprescindible per a la futura vida personal i professional dels seus alumnes.