Centre Escolar Empordą

    tornar

Calendari

Actualitat

WORKSHOP DE ROBŅTICA SUBMARINA AL CENTRE ESCOLAR EMPORDĄ

19 de marē

En una societat que la innovació és fonamental es preveu que els professionals del sector STEM siguin els més sol·licitats.

Actualment, segons estudis realitzats per diferents organismes internacionals, ja existeix un desequilibri entre la demanda laboral de persones qualificades en els camps de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (el que correspon a les sigles en anglès de Sciencie, Technology, Engineering and Maths, STEM), i les persones amb titulacions en aquests àmbits. És per aquest motiu, que des de ja fa un temps, el Centre Escolar Empordà aposta per educar els nens i les nenes en aquestes disciplines, utilitzant una eina amb un gran potencial motivador com és la robòtica. Els alumnes poden endinsar-se en el món de la programació des d’infantil fins a batxillerat mitjançant activitats extraescolars, tallers internivells, projectes col·laboratius o workshops.

 I en un entorn especialment influenciat pel mar, ens va semblar engrescador proposar als alumnes de batxillerat tecnològic que participessin en un workshop de robòtica submarina. L’objectiu bàsic és la realització d’una activitat científico-tecnològica que resulti interessant, atractiva i que permeti a l’alumnat treballar els continguts del currículum d’una forma més pràctica i interdisciplinar. Aquest workshop s’imparteix amb l’estreta col·laboració de professors de la UdG i especialment amb la supervisió del sotsdirector de l’Escola Politècnica Superior el Dr. Xavier Cufí. Tant la construcció com les proves de flotabilitat es duen a terme en les instal·lacions de l’escola però  l’última sessió es té previst que es realitzi en el CIRS (Centre d'Investigació en Robòtica Submarina), una plataforma especialment dissenyada per a la realització de treballs d’excel·lència en aquest camp.

És sens dubte un repte amb una gran dosi d’estímuls que incentivarà els alumnes més grans i que servirà d’experiència per compartir amb els més petits de l’escola.