Projectes d'escola

COMUNICACIÓ I VEU

Aquest projecte està plantejat com a  una matèria transversal al llarg del curs escolar, des de P5 fins a l’ESO. L’objectiu general és augmentar quantitativament i qualitativament les habilitats comunicatives, lingüístiques i vocals dels alumnes de l’escola. Es persegueix potenciar les habilitats de parlar en públic amb seguretat i claredat: exposar ordenadament, argumentar les idees, sintetitzar amb eficàcia, parlar amb força i claredat o superar els nervis i la pressió de parlar en públic. 

Tot aquest treball va íntimament lligat amb la intel·ligència emocional. Detectar les pròpies emocions i saber expressar-les i gestionar-les,  establir un ambient de confiança amb el grup o aprendre a escoltar de forma activa, entre d’altres, són eines necessàries per aconseguir una millor competència comunicativa. La potenciació de les competències emocionals i socials enforteix les habilitats dels alumnes per afrontar els reptes de la vida quotidiana. 

Fes clic aquí si vols veure com treballem en aquest projecte!

ROBÒTICA

Els alumnes comencen a iniciar-se a Educació Infantil i Primària fent petites programacions de forma lúdica amb els Bee-Bots i els Blue-Bots. Més endavant, l'aprenentatge continua amb els Ozobots, l'ús de plaques electròniques i el treball innovador amb diferents softwares. Finament, els alumnes de l'ESO i Batxillerat consoliden els seus coneixements fent servir plaques amb processadors, treballant amb simuladors software per a Smartphones, i fent diferents activitats de la marca LEGO.

A més a més, l'escola compta amb un equip de competició a la 
First LEGO League.

Vols conèixer més sobre el nostre projecte d'innovació? Visita'ns a la nostra pàgina oficial fent clic en aquest enllaç!

EXPERIMENTACIÓ COMPARTIDA

Aquest projecte es centra en la interacció entre alumnes grans i petits en una situació d’aula on el treball pràctic i el diàleg són les eines utilitzades per construir el coneixement. Els alumnes d’ESO i Batxillerat programen i condueixen activitats experimentals adreçades als alumnes d’ infantil i primària, reforçant els lligams entre alumnes de diferents etapes.

Treballant d’aquesta manera s’aconsegueixen diversos objectius.  Per una banda, l ’alumne de secundària adopta el rol de mestre guia invertint el seu procés d’aprenentatge, i aplica  els coneixements científics de manera significativa. Per altra banda,  aprèn a ser més responsable i pacient, a adreçar-se a nens petits amb claredat, a fomentar la curiositat i a conduir una activitat. Per una altra, els alumnes més petits aprenen a escoltar i a conversar, a reflexionar sobre fets i fenòmens, a fer-se preguntes i a aplicar el mètode científic en el treball de laboratori.

TALLERS INTERNIVELLS

Realitzem tallers internivells basats en les intel·ligències múltiples amb la finalitat de potenciar el treball cooperatiu i la creació de vincles entre els alumnes. Amb aquesta interacció aconseguim potenciar l’experiència emocional que els ajuda a créixer com a persones i a la vegada a aprendre d’una manera més vivencial i significativa.

VALORS I HABILITATS PER LA VIDA

La nostra escola concep el treball dels valors i les habilitats socials com a una eina que permet el creixement personal i intel·lectual de l’alumne. 

Per una banda, potenciem la gestió dels conflictes, la sensibilitat, la preservació de lligams i el conviure amb el pluralisme. I ho fem treballant algunes habilitats, com són: l'autoconeixement i l'empatia, l'assertivitat, el pensament creatiu, la gestió de les emocions, de les tensions i de l'estrès.

Des de 3r de primària fins a 4t d'ESO treballem el programa “Sigues tu”, on els alumnes descobreixen la seva essència i els seus interessos a través de dinàmiques vivencials de manera cooperativa i creativa.  

Un dels altres projectes de referència a la nostra escola, és el projecte d'Aprenentatge i Servei que fan els alumnes de 3r d'ESO. Durant l'any, col·laboren amb diferents associacions amb l’objectiu d’afavorir la participació activa dels alumnes com a ciutadans amb una actitud de compromís cívic.

PROJECTE D'EMPRESA

El projecte d’emprenedoria està programat a 4t d’ESO i té com objectiu millorar i impulsar l’actitud emprenedora de l’alumnat. Aquest es desenvolupa durant dues hores a la setmana, i el seu objectiu és que els alumnes siguin capaços de desenvolupar les seves idees, definint el seu model de negoci i prototipant-lo.

Un dels objectius finals del projecte d’emprenedoria rau en organitzar una fira d’emprenedors durant el mes de juny on mostren els seus projectes originals i els han de vendre, captar inversors per l’empresa o desenvolupar noves adhesions i clients. Alhora, un jurat format per membres de la comunitat educativa i membres de l’entorn empresarial proper valoren les empreses segons diferents paràmetres.

A més a més, a 3r d'ESO i a 2n de CFGM d'Activitats Comercials també es desenvolupen projectes d'empresa amb la intenció de potenciar no només l'emprenedoria, la innovació i la creativitat, sinó també l'ús de les llengües estrangeres.

WORKSHOPS

Espai creat per l’equip docent on l’alumne pot pensar, crear, innovar i ser el propi protagonista del seu aprenentatge. L’objectiu és seguir potenciant els talents en els alumnes a partir del treball de les intel·ligències múltiples.

Durant la setmana, aprofitant la franja no lectiva de les tardes, els alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius tenen l’oportunitat de participar de manera voluntària en tallers organitzats per professionals externs i per professors de les diferents matèries.

Alguns dels Workshops que hem estat realitzant a l'escola són:

  • - Àmbit acadèmic:  Anglès, francès, lligues de debat i tècniques d'estudio
  • - Àmbit científic-tecnològic: Autocad, robòtica submarina i química pràctica
  • - Àmbit creatiu: Producció musical, producció audiovisual

TREBALL PER PROJECTES

Des d'Infantil i fins a l'ESO, treballem les diferents competències acadèmiques des de l'aprenentatge en context a través de 4 grans projectes:

A AVANCEM posem en pràctica les nostres llengües i també les estrangeres en diferents suports de comunicació treballant, entre d'altres, els gèneres periodístics. A STEM fomentem el nostre esperit científic potenciant l'experimentació, la innovació i la robòtica. A SOCIART treballem les Ciències Socials i Artístiques d'una forma vivencial, per exemple, preparant representacions teatrals sobre diferents èpoques històriques. A CRÉIXER prenem consciència del nostre benestar mental i l'empatia pels altres entrenant la nostra intel·ligència emocional.

 

r