Centre Escolar EmpordÓ

Jocs Florals

 

L’activitat cultural dels Jocs Florals es programa al voltant de la Setmana de Sant Jordi. Enguany participem en dos certàmens:

Jocs Florals Tr@mscriureOrganitzat per la Fundació Tr@ms

Aquest projecte neix amb l’objectiu que tots els alumnes dels centres treballin la literatura catalana, potenciant les competències lingüística i comunicativa, artística i cultural, digital,aprendre a aprendre i la d’autonomia i iniciativa personal.

Cadascuna de les escoles presenten un text per a cada cicle, fins a un total de 6. Aquestes agrupacions porten el NOM d’un autor:

- 1r i 2n E.Primària:  Joana Raspall
- 3r i 4t E.Primària:  Joan Oliver – Pere Quart
- 5è i 6è E.Primària:  Joan Salvat Papasseit
- 1r i 2n ESO: Miquel Martí i Pol
- 3r i 4t ESO:   Joan Maragall
- Batxillerat: Mercè Rodoreda

El dia de Sant Jordi, l’escola entregarà un premi a cadascun dels alumnes finalistes , per part de la Fundació Tr@ms, l’entrega dels premis es farà a final de curs.

 

I Premi narrativa periodística – Diàlegs d’educació, organitzat pel Servei Educatiu de l’Alt Empordà del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Setmanari Alt Empordà.

Amb l’objectiu de fomentar i promoure el gust per l’escriptura creativa l’escola participa en aquest certamen adreçat a tots els alumnes de 6è de primària de la comarca.

Els alumnes seleccionats participen en l’elaboració d’una redacció que es farà de forma presencial  el dissabte 21 d’abril, a les 10 h del matí, a la seu del Servei Educatiu de l’Alt Empordà .

Els treballs premiats es donaran a conèixer en l’acte públic que es celebrarà el dijous 24 de maig a les 18.00 h a mateixa seu. A l’acte, hi assistiran diferents personalitats del món de l’educació, així com el Sr. Toni Soler (periodista), que realitzarà la conferència “El periodisme i el seu valor educatiu”.